Join the C34 Association Today!
[C34 Home] [C34Tech Notes] [C34 Tech Wiki] [Join!]
Please login or register.
Advanced search  

News:

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mike

Pages: [1]
1
Catalina 34s for Sale / Re: Wanted to buy: '90 or newer Catalina 34
« on: August 23, 2017, 05:33:43 AM »
Nick:  I have a 1993 c34 with air (new this year) and works perfect!  The boat is in very good condition.  Are you still looking?  Mike

2
Main Message Board / Re: Rebedding hand rails
« on: June 06, 2013, 10:12:50 AM »
Paul:  Nice explanation.  Thank you.  I assume the deck is cored at the attachment points of the handrails?  Mine do not leak and if no plywood core I'll wait till fall to pull them.  Thanks

3
Main Message Board / Re: Autohelm Repair Source
« on: February 24, 2013, 06:58:34 PM »
First and foremost, a huge thanks to all who contribute to the 34 site.  I have avoided many problems, fixed problems, and made many important upgrades to my 34 thanks to those that are so knowledgeable and willing to pass on their valuable knowledge.  On to the autohelm:  for the last year my st4000-1993 would not correct to starboard when on a tack.  Finally stumbled across Dan from Colorado on our 34 site, sent the head in and in a week it was back and it works!  He said a transistor was bad so he put in 4 new ones with more power all for $75!!!  What a great and honest person to do business with.  He said he only works on Raymaine autohelms.  Thanks again to everyones input.

4
Main Message Board / Re: st4000 autohelm
« on: April 18, 2012, 08:17:10 PM »
Thanks Roc.  I'll give them a call tomorrowl   Thanks for your input.  Mike

5
Main Message Board / Re: st4000 autohelm
« on: April 12, 2012, 08:04:20 PM »
Ken:  The wind did start to act up first, that is I could never adjust the wind instrument to track correctly to the apparent wind.  Last summer I would get it set on one tack and then tack and it would be off.  This is all without the autopilot en.  How the wind got screwed up is beyond me.  I'm still on the hard now and adjusted the wind again today.  Each time I turn on the wind it is out of wack.  I think your possibly right about an internal logic cause.  If it is out of sink then the autopilot will not respond to changes in the boats course. When the autopilot use to work I could only set it to a compass setting.  Thanks for your input.   

6
Main Message Board / st4000 autohelm
« on: April 12, 2012, 06:30:27 AM »
The ST4000 autohelm (1993) tacks corrects only to port.  Switched wire connections on drive motor and then will tack to starboard. Has anyone ever had this problem and is there a fix?  Thanks to all for all the help and valuable info. over the past years.

7
Main Message Board / Re: Winter cover
« on: September 08, 2008, 09:14:34 AM »
2yrs ago I made a two piece, to H20 line, winter cover of Odessey III (Ron's suggestion) and a PVC frame all for $400.  Looks very similar to Momentum's.  Took and couple of months of evenings to sew and one day for the frame construction.

8
Main Message Board / Re: starter suddenly engaged when motoring
« on: September 05, 2008, 11:53:36 AM »

STU:  Thanks again for your input.  Yesthe Seaward harness is now up to $50 and is stated as being 16'.  I contemplated whether to make my own or purchase theirs.  I haven't had time to take apart and inspect the old conectors and wiring to see exactly where the short is.  Interestingly enough with the key off and battery switch on if you push the start button (stater is removed) the alarm will sound.  We'll see.  Thanks again.

9
Main Message Board / Re: starter suddenly engaged when motoring
« on: September 04, 2008, 07:49:37 PM »
Thanks Ron and Ken for your input.  It certainly makes a lot of sense to reduce the number of conections in a circuit.  I can't begin to tell you all of you how much this forum has helped me since I purchased the boat 3yrs ago.  Last year I finally got around to the glow plug upgrade and separate start battery upgrade,  both of which work great.  Thanks again for your valuable input.   

10
Main Message Board / Re: starter suddenly engaged when motoring
« on: September 04, 2008, 09:09:26 AM »
 Stu and Tony:  Thank you for your replies.  And yes I have read the harness upgrade several times over the past 2years, got the terminal strips from Seaward and never got around to doing the upgrade!!   Fortunately their was no fire.  Called Seaward yesterday and their sending a 16' harness.  Thanks again for your help.  Mike

11
Main Message Board / starter suddenly engaged when motoring
« on: September 03, 2008, 09:53:37 PM »
The starter suddenly engaged at 2000rpms.  I have read a few past posts but no one identified the exact cause.  When the key is off and the main DC switch is on there is 13volts at the solenoid??  1993 M35-4cylinder Univ. 1000hrs--no new wiring harness yet. Starter is now in shop to be repaired as needed--it got super hot in just 1min.   This is the first and only time it has ever happened.  

Pages: [1]